Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

08 veljače 2008

(Nacrt Protokola o suradnji udruga)

Udruge građana grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije proistekle iz Domovinskog rata glede djelotvornijeg ostvarivanja zajedničkih interesa, sukladno Deklaraciji koju su zajednički donijeli, dana ____________ u Slavonskom Brodu usvajaju i potpisuju

PROTOKOL O SURADNJI

udruga proisteklih iz Domovinskog rata Brodsko-posavske županije kroz Koordinaciju udruga iz Domovinskog rata


Protokol se temelji na slobodno izraženoj volji svake od potpisnica odnosno njenog ovlaštenog predstavnika a nakon prethodne rasprave i usvajanja na tijelima svake od potpisnica.

Protokolom se utvrđuju prava i obveze članica (u daljnjem tekstu udruge) Koordinacije udruga građana grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije proisteklih iz Domovinskog rata (u daljnjem tekstu Koordinacija) te sadržaj, način i oblici djelovanja Koordinacije.

Koordinacija je tijelo koje djeluje po demokratskom principu i odluke donosi većinom glasova nazočnih udruga. Odluke su valjane ako su na sjednicu pozvane sve Udruge i to najmanje 24 sata prije same sjednice i ako je sjednici na kojoj su odluke donesene bila nazočna natpolovična većina udruga.

Udruga koja smatra da se zaključci Koordinacije na pojedinoj sjednici bitno kose sa stavovima ili interesima te udruge može izjaviti svoje izdvojeno mišljenje i stav a to mišljenje i stav, u tom slučaju, unose se u zaključke kao njihov sastavni dio.

Sadržaj djelovanja Koordinacije sažima se u zastupanje (predstavljanje, zaštitu, promicanje i obranu) zajedničkih interesa Udruga i interesa njihovih članova te na čuvanje vrijednosti i zaštitu digniteta Domovinskog rata

Kao način djelovanja Koordinacije utvrđuju se donošenje odluka na sjednicama Koordinacije te provođenje tako donesenih odluka.

Djelovanje Koordinacije po obliku je interno i javno. Sjednice Koordinacije saziva zainteresirana Udruga a sjednice vodi i zaključke potpisuje predstavnik one udruge koja ju je i sazvala.

Zaključi li Koordinacija da o svome radu i stavovima treba izvijestiti javnost, ovlaštena osoba za predstavljanje Koordinacije u javnosti po konkretnim zaključcima je predstavnik udruge koji je vodio sjednicu. Koordinacija predstavljanje javnosti svojih zaključaka i stavova, ocijeni li to razložnim, može povjeriti i drugom članu Koordinacije.

Koordinacija nema stalno sjedište, a prostor za održavanje sjednice i eventualne troškove u svezi s istom snosi ona članica koja je sazvala sjednicu Koordinacije

Koordinacija će donijeti poseban Poslovnik o održavanju svojih sjednica.




Udruge (kojima je ponuđen nacrt protokola na razmatranje i potpis):


v Udruga roditelja poginulih branitelja Slavonski Brod
v Udruga roditelja poginulih branitelja Nova Gradiška
v Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Slavonski Brod
v Udruga udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Nova Gradiška
v ZUHVIDRA Brodsko-posavske županije
v UHVIDRA Slavonski Brod
v UHVIDRA Nova Gradiška
v Udruga branitelja liječenih od PTSP
v Udruga Prvi hrvatski redarstvenik
v Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Slavonski Brod
v Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata
v UHDDR 90.-91.Brodsko-posavske županije RH
v Udruga hrvatskih branitelja dragovoljaca
v Udruga Specijalne policije u obrani Domovine
v Zajednica UHDDR Brodsko-posavske županije
v Nezavisni dragovoljci Hrvatski – podružnica Nova Gradiška
v Nezavisni dragovoljci Hrvatski – podružnica Slavonski Brod

1 komentar:

Gracena kaže...

Domovina je imala sreću da ju obrane njeni istinski sinovi i kćeri. Lijepa , pametna i svrsishodna ideja o postavljanju bloga na net. Želim Vam uspjeh i ostvarenje svih nakana vezanih za dobrobit hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji.
Nadam se da će ovaj blog podržati svi kojima je namijenjen, a i
svi dobronamjerni kojima je u interesu da se ne zaboravi trud
i sve patnje hrvatskih branitelja za vrijeme učešća u Domovinskom obrambenom ratu. Lijepi pozdrav