Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

02 lipnja 2008

HVIDRA ogorčena i nezadovoljna presudom generalu Norcu

Zagreb, 02.06.2008., 16:26 Hina/Dnevnik hr.


Udruga Hrvatskih ranih vojnih invalida Domovinskog rata izrazila je "svoje ogorčenje i nezadovoljstvo presudom Županijskog suda u Zagrebu kojom je hrvatski general Mirko Norac osuđen na jedinstvenu kaznu od sedam godina zbog zločina na civilima i ratnim zarobljenicima u akciji Medački džep i to na temelju zapovjedne odgovornosti".

HVIDRA se "nada da će Vrhovni sud u žalbenom postupku odbaciti takvu nepravednu sudsku odluku". Iako se radi o nepravomoćnoj presudi, teško je biti nepristran kada se donosi presuda protiv hrvatskog generala, koji je svoju mladost poklonio obrani hrvatske domovine, a sada, na žalost, provodi najbolje godine svoga života, služeći kaznu po hrvatskim zatvorima, stoji u priopćenju.

Nakon takvih sudskih odluka, kao i ostalih progona hrvatskih branitelja, došlo je do nečuvenih izjava Milorada Pupovca predsjednika Srpskog narodnog vijeća da "tužba Hrvatske protiv Srbije za genocide opterećuje odnose dviju država". Također i izjave srbijanskog ministra vanjskih poslova Vuka Jeremića da je Hrvatska tijekom akcije Oluja" etnički očistila više od 250 tisuća hrvatskih Srba" i premijera entiteta Republike srpske Milorada Dodika da je Hrvatska "nastala na najvećem etničkom čišćenju počinjenom nakon drugog svjetskog rata", navodi se u priopćenju.
U potpunosti smo zgroženi i najoštrije osuđujemo takve izjave kojima se usred glavnog grada Republike Hvatske nekažnjeno vrijeđaju hrvatska država i svi njezini građani, a posebice obitelji poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i hrvatski ratni vojni invalidi, bez ikakvih osuda od strane raznih udruga i tzv. zaštitnika ljudskih prava koji istovremeno osuđuju i žele umanjiti dostojanstvenu proslavu Dana branitelja Grada Zagreba koja je završila koncertom Marka Perkovića Thompsona, ističe HVIDRA.


Nakon takvih postupaka očekujemo primjerenu reakciju Vlade RH na izjavu koalicijskog partnera, predsjednika Srpskog narodnog vijeća Milorada Pupovca, suspenziju diplomatskih odnosa sa Republikom Srbijom, te potpuni prekid odnosa sa entitetom Republike Srpske, stoji u priopćenju HVIDRA-e.
_________________________________________________

Uz ovaj prilog citiram dio iz priloga kojim se autor odvjetnik Vinko Burazer obraća javno ,

Hrvatskoj akademiji znanosti i umjetnosti, objavljenog na stranicama HIC, dana 25.04.2005. god.


"- vlast već nekoliko godina priprema Županijske sudove i suce već započetog suđenja Hrvatima za ratne i međunarodne zločine počinjene na tlu Hrvatske! Pomno se odabiru suci s nužnom dozom mržnje prema Hrvatima i njihovoj državi. Oni suci koji nisu osudili nekog Hrvata bivaju izloženi medijskom i političkom linču! Svaki optuženi hrvatski branitelj mora biti osuđen bez obzira za šta se optužuje.

Sada je već takova situacija da se procesuiraju svi branitelji gospodarstvenici ako su im tvrtke propale! Teško će biti osuđeni ali oni trpe pravosudno šikaniranje skoro desetak godina i kao građani protiv kojih se vodi kazneni postupak ne mogu nigdje napredovati niti osigurati egzistenciju svoje obitelji. Tolika je mržnja u hrvatskom pravosuđu na sve one koji se deklariraju kao hrvatski branitelj, da uporno obnavljaju kazneni postupak sve dok oslobođeni branitelj ipak ne bude osuđen po nekom novom sucu! Toliko su se u mržnji osilili da ne dozvoljavaju da se na branitelja primjeni Zakon o oprostu, kao da je taj zakon donesen samo za četnike i naše okupatore! Da bi proveli svoj naum, vlast postavlja te suce iz redova Državnog odvjetništva!!! Sramota za sve nas i osobito Vas! Jer, pravo je kao znanost i važna državna poluga i u vašoj ingerenciji! Po svemu sudeći, slijedi neustavna i nezakonita suđenja, suđenja van zdrave pameti, bar oko 500 tisuća građana koji su na bilo koji način aktivno pomagali u stvaranju i obrani Hrvatske države! Da li će se opet ponoviti sudbina onih Hrvata koji su šezdesetih godina kriomice bježali iz Zagreba i drugih naših mjesta i zbog straha od osude što su živjeli u NDH, ostavljali priko noći stanove i kuće te odlazili u bijeli Svijet! Dok oni danas mole vlast da im vrati imovinu, u njihovim kućama i stanovima šepure se nama poznati građani i njihovi djeca. Upravo oni, iz njihovih redova, većinom su regrutirani odvjetnici-branitelji naših generala Domovinskog rata!"

_________________________________________________


Osobno sam zgrožena pročitavši licemjerne izjave pojedinih obnašatelja funkcija političkih i vojnih , u kojima se veliča značaj branitelja u doprinosu pri oslobađajućim vojnim akcijama u nametnutom obrambenom ratu od strane agresora i istovremeno izražava suglasje s optužbom, i izrečenim presudama o krivnji hrvatskih generala po zapovjednoj odgovornosti za počinjene ratne zločine nad nedužnim civilnim žrtvama od strane njihovih suučesnika u obrambenim vojnim akcijama.

Nema komentara: