Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

13 travnja 2008

STOPOSTOTNI INVALIDI DOMOVINSKOG RATA KONAČNO ZBRINUTI




Objavljeno 13.04.2008. Hina /Dnevnik.hr.


Dodijeljena posljednja kuća stopostotnom invalidu I. skupine

Varaždin, -Potpredsjednica Vlade i ministrica obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranka Kosor uručila je danas u Varaždinu Ugovor o darovanju kuće stopostotnome hrvatskom ratnom vojnom invalidu Domovinskog rata I. skupine Vladimiru Ptičeku.

Dodjelom te kuće završen je Vladin projekt stambenog zbrinjavanja stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida, istaknula je potpredsjednica Kosor. Ukupno su stambeno zbrinuta 492 stopostotna invalida I. skupine, na što je potrošeno više od 471 milijun kuna, a od početka rata do danas više od 10 milijardi kuna. Kuća je vrijedna više od 1,300.000 kuna, a površina joj je 172 četvorna metra.

Govoreći o stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih vojnih invalida, potpredsjednica Kosor je istaknula da se zahvalnost države očituje upravo u omogućavanju dostojnog života braniteljima koji su obranili Hrvatsku u pobjedničkome Domovinskom ratu. Diljem Hrvatske gradi se 207 stanova za ratne invalide i obitelji poginulih i zatočenih branitelja, 645 stanova je u fazi pripreme izgradnje, a 357 zemljišta je u pripremi za izgradnju, rekla je potpredsjednica Vlade.

Pozvala je jedinice lokalne samouprave da ispune svoju zakonsku obavezu i pronađu zemljište za gradnju stanova za hrvatske ratne vojne invalide, dodajući pritom da briga o braniteljima ne smije biti briga samo jednog ministarstva, nego cijelog društva.

Potpredsjednica Kosor na kraju je zahvalila predsjedniku Udruge stopostotnih invalida I. skupine Đuri Glogoškom na suradnji na tom velikom projektu kojim su zbrinuti svi stopostotni invalidi I. skupine.

__________________________________________________________
Osobno me je vrlo obradovala vijest da su konačno zbrinuti svi stopostotni invalidi domovinskog rata, ali me vrlo žalosti činjenica da ni nakon 17 godina još nisu zbrinuti svi hrvatski ratni invalidi.
Citiram dio govora gđe Kosor:
"Pozvala je jedinice lokalne samouprave da ispune svoju zakonsku obavezu i pronađu zemljište za gradnju stanova za hrvatske ratne vojne invalide, dodajući pritom da briga o braniteljima ne smije biti briga samo jednog ministarstva, nego cijelog društva. "

Pitam se , što kaže savjest odgovornima u lokalnim jedinicama RH kada ih se mora još uvijek podsjećati da ispune svoju zakonsku obvezu prema svim hrvatskim ratnim invalidima ?
Tko si to uzima za pravo da zanemari zakonsku odredbu o stambenom zbrinjavanju hrvatskih ratnih invalida i ispunjenje obveze prema svima njima postavi na listi prioriteta lokalnih jedinica na posljednje mjesto? Tko je u RH zaslužio da bude na listi prioriteta prvi, ako ne oni koji su našu Domovinu obranili ? Svi vi koji pravom glasa stečenog odlukom birača na izborima, donosite odluke u ime hrvatskog naroda sramite se, jer ste vrlo brzo zaboravili patnju hrvatskih domoljuba . Oni su nam svojom osobnom požrtvovnošću omogućili da konačno živimo u slobodi i miru na tlu lijepe naše Domovine , u suzajedništvu sa svim ljudima dobre volje koji ovu zemlju prihvaćaju kao svoju Domovinu i poštuju zakonske odredbe Ustava RH .

Nema komentara: