Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

03 listopada 2009

Priopćenje za javnost

Koordinacija udruga proisteklih
iz Domovinskog rata
grada Slavonskog Broda
i Brodsko – posavske županije

Hrvatskim braniteljima, stradalnicima Domovinskog rata,
članovima obitelji, hrvatskoj javnosti,
sredstvima javnog priopćavanja

Priopćenje za javnost

Na 4. sjednici Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Slavonskog Broda te onih koje djeluju samo na županijskoj razini održanoj 2. listopada 2009. god. analizirana je ukupna društvena i gospodarska situacija i tendencije razvoja iste od zadnje rekonstrukcije Vlade RH odnosno od priopćenja sa sjednice Koordinacije održane 20. srpnja ove godine i doneseni su sljedeći zaključci:
1. Zadovoljni smo činjenicom što su zahtjevi i stavovi iz priopćenja Koordinacije od 20. srpnja ove godine najvećim dijelom implementirani u opće zahtjeve hrvatske javnosti za rješavanjem temeljnih problema današnjeg hrvatskog društva pa, zbog toga, držimo kako na tim zahtjevima valja ustrajati.
2. Ponovo izražavano punu potporu Predsjednici Vlade gospođi Jadranki Kosor u njenim nastojanjima za konačnim obračunom s kriminalom i pljačkom državne imovine a posebno pozdravljamo najavljenu novu ustavnu odredbu o nezastarijevanju pretvorbenog i privatizacijskog kriminala te vidna nastojanja za uvođenjem nulte tolerancije na neodgovorno i kriminalno upravljanje nekim od velikih društava kojima je vlasnik Država.
3. Zahvalni smo gospođi Jadranki Kosor što i nadalje kao predsjednica Vlade nastavlja jednako skrbiti o stradalnicima Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te tražimo od svih braniteljskih i stradalničkih udruga s područja cijele RH kao i sličnih udruga HVO da svoju potporu Vladi te posebno Ministarstvu obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti iskazuju kroz punu suradnju po pitanjima detektiranja neprihvatljivog i nezakonitog ponašanja pojedinaca i skupina unutar i izvan braniteljske populacije koja su dovela ili vode do nezakonitog ostvarivanja prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja.
4. Izražavamo zadovoljstvo reakcijom Ministarstva vanjskih poslova na zabranu koncerta Marka Perkovića Thompsona u Švicarskoj, no upozoravamo da Prosvjedna nota koju je ovo ministarstvo uručilo diplomatskim predstavnicima Švicarske Konfederacije u RH ima prizvuk licemjerja jer tom istom čovjeku zabranjuje se koncerti i na području Hrvatske.
Od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti tražimo da ono, kao nadležno ministarstvo, jasnim i javnim očitovanjem te drugim raspoloživim načinima zaštiti dragovoljca Domovinskog rata Marka Perkovića Thompsona te mu, u suradnji s drugim relevantnim tijelima što prije omogući preduvjete za nesmetan rad. Ovo se, u prvom redu, odnosi na Ustavni sud RH koji bi, jer se u slučaju zabrana koncerata Marka Perkovića Thompsona, radi o jednom od temeljnih ljudskih prava, ustavnu tužbu koju je Thompson podnio protiv Grada Pule, trebao riješiti prioritetno.
U Slavonskom Brodu, 2. listopada 2009.

Za Koordinaciju

Borislav Stipić, predsjednik

Nema komentara: