Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

03 kolovoza 2008

Oluja nad olujama

DAN POBJEDE!

Ususret 5. kolovozu i obljetnici vjerojatno najveličanstvenije no zacijelo najznačajnije pobjede hrvatskog naroda u cijeloj njegovoj novijoj povijesti neizbježno je pitanje kako taj dan obilježiti trajno i kako ga se svake, pa i ove godine, prisjećati. Službena proslava s državnim protokolom ne samo da je neizbježna, već je poželjna i ona se događa svake godine u kraljevskom Kninu. S Predsjednikom, Premijerom, cijelom svitom...

Pitanje je što je s najzaslužnijima za pobjedu - našim generalima koji su nas u ratu vodili i do pobjede doveli, što je s onima koji su svojh život ugradili u temelje Oltara Domovine, što je s dragovoljcima i braniteljima... Slavi li se i u njihovo ime i gdje su oni u toj veličanstvenoj priči.

Nikome u Hrvatskoj ne treba poseban odgovor - zna se gdje su. Od Haaga do nedraga. Od tisuća humaka razočaranih i iznevjerenih na našim grobljima do birtija u kojima se udvojenim maliganima ispire gorčina sa srca i ponosnih Thompsonovih i naših Ćavoglava.

Mir pokojnima i laka im hrvatska gruda. Slava njihovim imenima i čast obiteljima iz kojih su iznjedreni.

Čestitka vitezu Anti Gotovini jer, bez obzira na sudove i sudišta, bez obzira na Jude i njihove škude, general Gotovina, kao simbol svih časnih sinova Domovine, osobito onih koje je Mesićevo političko poltronstvo, Sanaderova pragmatičnost i samo ljudima svojstven jal maknuo s njihovih uzvišenih dužnosti ratnih zapovjednika i mirnodopskih najviših vojnih dužnosnika, dakle čestitaka vitezu Anti Gotovini, nasilno umirovljenim generalima i drugim visokim časnicima HVa, svim dragovoljcima i hrvatskim braniteljima te, posebna čestitka i zahvalnost obiteljima koje su u ovom ratu izgubile svoje najmilije.

P.S. Nakon dulje pauze i sam se na ovom (vidi vidi - svojem) blogu javljam. Usput zahvaljujem Graceni što ga u međuvremenu održavala aktualnim te ponovo postavljam anketno pitanje i molim odgovor na nj. Hvala.


1 komentar:

Gracena kaže...

Dobro i radosno jutro svim posjetiteljima bloga!

Čestitam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Svim hrvatskim braniteljima Dan branitelja i upućujem riječi zahvale na daru da u slobodi i miru živim na tlu Domovine.

Neka im dan protekne u radosti i opuštajućem miru u duši.

Svi koji su vlastiti život darovali na oltar Domovine,
neka počivaju u miru Božjem !