Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

02 svibnja 2008

"MEMORIJAL DVANAEST REDARSTVENIKA"


MIMOHODOM Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata koji je počeo u deset sati u Borovu se obilježava 17. obljetnica "Memorijala dvanaest redarstvenika". Memorijal se održava u spomen na dvanaestoricu ubijenih hrvatskih specijalaca koje su 1991. pobili srpski pobunjenici.
Članovi Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata i građani mimohodili su od ulaza u Borovo do Spomen obilježja poginulih redarstvenika u tome mjestu.


Oko 11 sati obitelji poginulih redarstvenika, izaslanstva hrvatskog predsjednika, vlade i sabora, Ravnateljstva policije, predstavnici lokalnih vlasti te predsjednici Koordinacije udruga Proizašlih iz Domovinskog rata i Udruge specijalne policije položili su vijence i zapalili svijeće kod Spomen obilježja. Poslijepodne će u crkvi Sv. Euzebija i Poliona u Vinkovcima biti održana sveta misa za poginule policajce, a u 13.30 na stadionu HNK Cibalia u Vinkovcima bit će otvoren "Memorijala dvanaest redarstvenika", a njima u spomen također će biti održana utrka "Dvanaest redarstvenika".
I.K., vijesti.net. 02.05.2008.

_____________________________________________________________________

U sukobu sa pripadnicima srpskih paravojnih postrojbi, koje su ih dočekale u zasjedi, ubijena su dvanaestorica, a ranjena još dvadeset i dva policajca. Ubijeni su Stipan Bošnjak, Antun Grbavac, Josip Culej, Mladen Šarić, Zdenko Perica, Zoran Grašić, Ivica Vučić, Luka Crnković, Marinko Petrušić, Janko Čović, Željko Hrala i Mladen Čatić.

VJEČNA IM HVALA I SLAVA, NEKA IM JE LAKA HRVATSKA GRUDA!

Sjećajmo se i pamtimo svoju povijest, jer tko zaboravlja svoju prošlost, osuđen ju je ponoviti.

Nema komentara: