Pretraži ovaj blog, web, moje poveznice i preporučene stranice

Lijepa naša Hrvatska...

19 siječnja 2012

Pusićku treba opaliit po džepu ili zatvoriti!

Vesna Pusić je na kažnjiv način naštetila demokratskom sustavu
 

Potpora EU slabi, večeras je objavio RTL i pri tom je prenio izjave najsnažnijih zagovornika ponovnog ulaska Hrvatske u sastav multinacionalne države. Među ostalima i Vesne Pusić koja kaže kako će biti sretna ako potpora u preostalih par dana ostane na sadašnjoj razini. Jasno je zašto to kaže. Samo nije jasno zašto DORH, za očito počinjenje kaznenog djela, opisanog u KZRH čl. 116., nije otvorio kriminalistički dosje ovoj bakhantici.


Naime, ona - „oličenje demokracije" - jučer je izravno, odgovarajući na pitanja gledatelja na Radio Anteni, na nedopustiv način, naštetila demokratskom sustavu i zaprijetila: ''Ne bih htjela biti preokrutna, ali ako ne uđemo u Uniju, nećete dobiti mirovinu! Mogu vam ja biti antipatična, ali nemojte da vam bude antipatičan vlastiti život. O tome se radi! O glavu nam je, ljudi! Glasajte za budućnost ove zemlje!''

Ovakav ispad pod sankcijama zabranjuje Kazneni zakon RH izričito propisujući: ''Tko silom, ozbiljnom prijetnjom, podmićivanjem ili na drugi protuzakonit način utječe na birača, da na izborima ili prigodom glasovanja glasuje za ili protiv određenog kandidata, odnosno glasuje za ili protiv opoziva, ili glasuje za ili protiv određenog prijedloga u referendumu, ili uopće ne glasuje, kaznit će se novčanom kaznom ili kaznom zatvora do jedne godine.''

Možemo shvatiti što se u njenoj glavi događa i zašto, no ne možemo prihvatiti njene istupe jer ona nije 'no name'. Cijelo vrijeme od početka 'pregovora', zapravo usvajanja i provođenja direktiva EU, Vesna Pusić bila je predsjednica Nacionalnog odbora za praćenje pregovora o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji, a s pobjedom 'Kukuriku' koalicije na proteklim izborima za Hrvatski Sabor, preuzela je jedno od ključnih ministarstava – Ministarstvo vanjskih poslova.

Manjak potpore ulasku u EU na referendumu, unatoč tome što su srušili „Tuđmanovu tvrđavu" kako Benjamin Tolić naziva čl. 141. koji je u Ustav RH bio ugradio Otac moderne Hrvatske dr. Franjo Tuđman, bio bi katastrofalan poraz ponajprije za Vesnu Pusić osobno. Nakon toga i za sve tobožnje političke elite hrvatskog društva. Ne bi se odradile obveze prema inozemnim interesnim skupinama koje, u najgoroj neokolonijalističkoj maniri, upravljaju i žele u potpunosti upravljati, Hrvatskoj Bogom danim, životnim prostorom i gospodarstvenim temeljima.

Zašto opada potpora? Predmnijevam zato što nikada i nije bila u opsegu kako se u medijskom prostoru upravljanom upravo od spomenutih interesnih skupina već mjesecima nabildava. I zato što Hrvati postaju svjesni da Europa ne može nama donijeti spas u situaciji kada se sama grčevito bori za vlastiti opstanak. Unijom dominiraju stanje straha koji je zamijenio nadu i procesi razgradnje koji su zamijenili futurističku arhitekturu novog Babilona.

Euro, najvažniji njen projekt, doživio je krah. Šengen, od kada je Sarkozi protjerao rumunjske državljane, mrtvo je slovo na papiru. Demokraciju i volju građana, evo i u najavi slovenskog predsjednika Danila Türka o imenovanju mandatara slovenske Vlade iz bankarskog sektora - kao u Grčkoj) - mijenja autokracija.

Prisjećam se slavnog Francuza Honoréa de Balzaca čije prvo vrijedno djelu izašlo je 1830. godine, kada s građaninom – kraljem Louisom - Philippeom i njegovom parolom „Obogatite se!" počinje "vladavina bankara”, da bi praktički prestao pisati 1848., nakon što je u srpnju buknula prva radnička revolucija u Parizu. Povijest se ponavlja jer, iako i dalje ostaje učiteljica života, jasno je kako ju malo tko uvažava.

Pusićku treba opaliti po džepu ili zatvoriti, a svakako na referendumu iskazati pravu volju, kako poručuju hrvatski biskupi, "svatko prema osobnoj savjesti".

Borislav Stipić
 
Preuzeto s: sbPLUS

Nema komentara: